About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Wednesday, June 22, 2011

Catalyst New Product

HOT HOT ! Catalyst New Product

SALAM & SELAMAT SEJAHTERA :)

Memperkenalkan 3 lagi produk terbaru keluaran Catalyst Nutraceutical(M) Sdn Bhd

Catalyst Men Vita : Men Vitality Natural Drink
Catalyst Femme Vita : Femme Vitality Natural Drink
Mexorea : Heath Supplement (Comfort Yourself)


CATALYST MEN VITA : Men Vitality Natural Drink
RM 45.00 (Semenanjung)
RM 50.00 (Sabah & Sarawak)
15 sachets per box/ 3g per sachet
*1 sachet sehari*(Letak di lidah,hisap & minum air suam/jus)
*Makanan kesihatan/health supplement untuk lelaki(terutamanya yang sudah berkahwin)
*Meninggikan stamina & daya tahan (seksual)*
Menyalurkan tenaga harian - lebih sihat & aktif
*Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata*



CATALYST FEMME VITA : Femme Vitality Natural Drink
RM 45.00 (Semenanjung)
RM 50.00 (Sabah & Sarawak)
15 sachets per box/ 3g per sachet
*1 sachet sehari*(Letak di lidah,hisap & minum air suam/jus)
*Makanan kesihatan/health supplement untuk wanita(terutamanya yang sudah berkahwin)
*Meninggikan stamina & daya tahan (seksual)*
Menyalurkan tenaga harian - lebih sihat & aktif
*Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata*



MEXOREA : Health Supplement (Comfort Yourself)
RM 40.00 (Semenanjung)
RM 45.00 (Sabah & Sarawak)
15 sachets per box/ 3g per sachet
*1 sachet sehari*(Letak di lidah,hisap & minum air suam/jus)
*Makanan kesihatan/health supplement untuk wanita(remaja dan ke atas)
*Mengurangkan masalah period pain
*Menstabilkan kitaran haid (period cycle)
*Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata*

Produk Keluaran Catalyst Nutraceutical


untuk order, anda boleh PM inbox di www.facebook.com/ema.stokiscatalyst
or email ema di emafaima_VCO@yahoo.com
or text/call me 0175213121

Wednesday, June 15, 2011

"SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST"



Anda semua adalah dialu2 kan untuk menyertai & menghadiri "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST". Dalam seminar ini, anda akan didedahkan kepada pelbagai persoalan yang sering anda ingin ketahui, seperti APA ITU CATALYST? APA ITU VCO? KENALI PRODUK2 TERBARU KELUARAN CATALYST dan banyak lagi.(speaker:Dr Razif)

Anda juga akan boleh mengenali semua DC,STOKIS,AGEN yang berdaftar di seluruh Malaysia dan satu sesi Business Discussion tentang cara anda memasarkan produk/ membuat jualan juga akan diadakan pada hari tersebut. Details lengkap adalah seperti berikut :



TEMPAT : FAKULTI KEJUTERAAN, TINGKAT 2,
DEWAN KULIAH 5, UNIVERSITI MALAYA, KL

TARIKH : 09 JULAI 2011 (SABTU)

MASA : 0800 - 1700

BAYARAN : RM 25.00 SEORANG :))






- SEMUA PENYERTAAN PADA HARI SEMINAR AKAN DIBERI SIJIL PENYERTAAN.

- HADIAH CABUTAN BERTUAH DISAMPAIKAN OLEH CEO CATALYST SENDIRI.

- PENDAFTARAN TERBUKA UNTUK SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI AGEN ATAU STOKIS BARU.

- TEMPAT DUDUK ADALAH TERHAD. SESIAPA YANG DAHULU MENDAFTAR DIBERI KEUTAMAAN UNTUK MENDAPAT TEMPAT.

- SEHELAI T'SHIRT CATALYST SECARA PERCUMA.

- ANDA PERLU MEMBERIKAN MAKLUMAT PERIBADI YANG LENGKAP UNTUK MEMUDAHKAN PIHAK SYARIKAT.

- PENDAFTARAN DIBUKA MULAI TARIKH HARI INI SEHINGGALAH 30 JUN 2011.

- PEMBAYARAN BOLEH DIBUAT SELEWAT - LEWATNYA PADA TARIKH 30 JUN 2011.

- STOKIS ATAU AGEN BOLEH MEMBELI PRODUK PADA HARI SEMINAR DIADAKAN.




UNTUK MENYERTAI / BERMINAT MENYERTAI BENGKEL INI: 
sila emailkan kepada kami seperti berikut :

email kami : eazywellness@yahoo.com
 

SUBJECT EMAIL : SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST

NAMA PENUH:
NO KAD PENGENALAN:
NO ID AHLI(JIKA ADA:
STATUS AHLI: STOKIS/AGEN - (bukan ahli digalakkan menyertai)
LOKASI / DAERAH JUALAN :
SAIZ BAJU:
ATAU HUBUNGI :(URUSETIA PENDAFTARAN)

PN. AINI : 017-4658342
PN. EAZY : 017-5317539
PN. HANITA : 017-7408000
EN. ATIF : 012-5303096

Friday, April 29, 2011

KHASIAT VCO

KHASIAT VIRGIN COCONUT OIL (VCO CATALYST)

KECANTIKAN LUARAN
- membantu megurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
- menghasilkan tenaga segera
jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
- mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dematitis
- melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet

KESIHATAN DALAMAN
- meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
- memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
- melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
- mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dlm tubuh
- meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium utk tulang dan gigi yg kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
- mencegah risiko sakit jantung
- mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

MENINGKATKAN DAYA TUBUH BADAN
- membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
- berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
- melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
- meredakan gejala2 yg dihubungkan dgn pembesaran prostate
- mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
- membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yg lebih rendah berbanding lemak2 yg lain

MEMBUNUH VIRUS, BAKTERIA & KULAT
- membunuh virus yg menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis c, cacar air & herpes
- membunuh bakteria yg menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis & gonorrhea
- membunuh kulat yg menyebabkan candida, jock itch, kadas & infeksi yg lain
- membunuh cacing pita, lice, giarda & parasit 

KESAN SEGERA PENGAMBILAN VCO:

melegakan pernafasan
-mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong

pembuangan air besar dan kecil
- menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis

meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh
-minyak kelapa dara diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan-badan akan terasa lebih bertenaga

memusnah organisma perosak
-seperti virus, bakteria, kulat dan ptotozoa(cacing) yang terdapat dlm usus kecil dan besar. jadi penghadaman mencapai tahap maksima

mengurangkan keadaan mudah lapar
-bila penghadaman mencapai tahap maksima, tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. oleh itu berat badan terkawal-tidak perlu makan banyak dan kerap

mengurangkan kandungan lemak badan
-berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang

mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
-mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung

mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru
-mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit 

Macam mana nak order?

SILA EMAILKAN KEPADA SAYA
emafaima_VCO@yahoo.com

atau PM je kat FB nih Ema Vco Catalyst :)

nak tau lebih lanjut pun boleh PM ye :)

Monday, April 25, 2011

Apa itu VCO??



VCO itu apa ??


Apa itu VCO? VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

VCO ada 2 jenis. Ada yang liquid dan ada yang softgel. 
Yang saya utarakan ini ialah VCO soft gel.



VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Kalau VCO yang liquid tu memang tak ramai yang sanggup beli sebab tak tahan dengan bau dan rasa dia. Kalau soft gel ni memang takde bau ape2 pon :) Telan dan ngap ngap je terus! :)


KEBAIKAN VCO
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Kesuburan
  • Mengurangkan up to 70%
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang
  • Mengurangkan tidur berdengkur

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil

Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia  bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.


Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO

Lelaki boleh makan jugak ke?

Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment :)

Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni? 

Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan :)

VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?

Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.

Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?

Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1  :)
Makan dan Sapu di muka

- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

-Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa  :) Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan. 

Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?

Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh :) 

Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?

Tak :) If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok! 

Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni? 
Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends :)
Halal ke VCO ni?

VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

More info about VCO/ Catalyst boleh lihat di sini :

http://catalyst2u.net/

Macam mana nak order?

 SILA EMAILKAN KEPADA SAYA
emafaima_VCO@yahoo.com

Sila hantarkan maklumat penuh anda ke email ema  untuk membuat pesanan.

Nama :
Alamat :
No Hp :
Nama Item :
Jumlah Item :

Pembayaran Melalui? 

Pembayaran boleh di buat selepas ema reply email anda. 
Pembayaran boleh dibuat melalui bank in/ trasfer duit ke Maybank/ Cimb ONLY.
Emailkan bukti pembayaran anda 

Untuk yang membayar menggunakan ONLINE BANKING (Maybank2u / Cimbclicks) :-
Please choose payment notification by email and insert my email - nurfahimah1489@gmail.com
And your bank will send us email notification. 

Untuk yang membayar menggunakan cash deposit/atm transfer :-
Please snap a picture of receipt / scan receipt and attach to email. Choose to reply our email, DO NOT compose new email to avoid confusing.

PERINGATAN !!

PEMBAYARAN YANG TIADA BUKTI PEMBAYARAN,TIDAK AKAN DILAYAN  

VCO ni pre-order ok. Sapa cepat buat bayaran, barang dia akan dapat dulu dan akan dipost dulu

testimonial darii pengguna VCO boleh tengok d sini - http://www.facebook.com/album.php?id=118538314847802&aid=45465

Muke berjerawat? parut jerawat x hilang???? Kulit berminyakkk??? Ini penyelesaiannya..

Kat sini ema nak sharekan ape yang ema rasai selepas lebih kurang 3 minggu pengambilan VCO. ema kenal Virgin Coconut Oil (VCO) ni pun dari blog. Masalah jerawat yang begitu banyak tumbuh sebelum kedatangan haid memang masalah yang cukup besar bagi ema. dengan muke yang berminyak lagi. membuatkan ema rase x selesa. asyik2 kene tengok cermin. tapi.. Alhamdullillah masalah ema semakin dapat d atasi selepas hanya seminggu pengambilan VCO. ema sudah dapat rasekan perubahannya dalam minggu pertama lagi. bile jerawat mule nak tumbuh, ema sapukan VCO ni n hasilnya bile bangun esok pagi, jerawat seakan mengecil dan mengecut. muke pun rase lembut je. tone kulit pun mulai sekata. parut jerawat pulak semakin hilang. Selain tu, ema pun senang dah rasenye nak bangun pagi. sebelum ni mesti liat je. rase mengantuk d opis pun dah xde. cergas sepanjang hari.. ecehhh... dan yang penting, ema dah boleh kawal selera makan. sebelum nih, pagi makan nasi lemak, tengahari makan nasi putih + lauk pauk (sepinggan nasi penuh). petang balik keje beli pisang goreng atau keropok lekor kat tepi jalan taman perumahan ema. malam pulak mesti nak pekene nasi jugak. sekarang nih, malam x yah makan nasi pun rase oke je. tengahari pun dah boleh makan nasi dalam kuantiti yang sederhana. :) Memang puas hati sangat2 la. So, ema memang suggest supaya maintain dengan VCO je...bukan utk kulit je, untuk kesihatan n kecantikan dalaman kita jugak...



SOFT GEL VCO ( VIRGIN COCONUT OIL)

Hanya RM 39.90 sahaja ( semenanjung)
RM 43.90 ( Sabah & Sarawak)
( not included postage )

nak oder? juz email me

Nama :
Alamat :
No Hp :
Nama Item dan jumlahnye :



 to

emafaima_VCO@yahoo.com

Friday, April 15, 2011

Mana suami saya? Mana anak-anak saya?

"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Julia lembut sambil membetulkan pakaian Ahmad. Ahmad tersenyum memandang isterinya.

"Cantik isteri abang hari ni," Ahmad mencubit pipi Julia lembut.

"Ayah, ayah, cepat la yah," Liz dan Lin meluru masuk ke bilik kerana dah tak sabar-sabar nak bertolak pulang ke kampung.

"Yelah, yelah, ayah dah siap ni."

Julia hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung macam ni, ye?"

"Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni abang ada peluang untuk cuti panjang." Ahmad berkata kepada isterinyatercinta.

Perjalanan daripada KL ke Teluk Intan mengambil masa lebih kurang empat jam. Liz dan Lin dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan isterinya, Julia. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Ahmad berkata dalam hati.

Sedikit demi sedikit Ahmad menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Ahmad semakin seronok. Ahmad dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut. Ahmad cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Ahmad masa tu. Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.

"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Julia terjaga dari tidurnya.

"Tak ada apa la sayang, rileks... cepat sikit kita sampai kampung nanti."

"Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa.... jangan laju sangat bang, Julia takut." Julia cuba memujuk Ahmad supaya memperlahankan kenderaannya.

"Rileks Julia, tak ada apa-apa," Ahmad terus memotong bas ekspres didepannya tanpa was-was.

"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Ahmad setelah berjaya memotong bas ekspres tadi.

"Sudah la tu bang."

"Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Julia tengok abang motong dia aaa...." Ahmad terus masuk gear 3, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai. Ahmad terus membelok ke kanan untuk memotong dan.... di depannya tersergam sebuah lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!.


"Julia....bangun nak," sayup-sayup terdengar suara emaknya.

Julia membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana abang Ahmad mak? Macam mana dengan suami saya, mak? Liza, Linda....mana anak-anak saya mak?" Bertubi-tubi Julia menyoal emaknya. Julia tak dapat menahan kesedihannya lagi. Julia menangis semahu-mahunya di depan emaknya. Emaknya memandang Julia tepat-tepat.

"Macamana dengan suami Julia mak, abang Ahmad?" Julia masih terus menangis.

PANGGG!!. Kepala Julia ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Julia terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu?

"Banyak la engkau punya suami! Muka dahlah tak cun, belajar pun malas, kerja pun takde, ada hati nak berlaki. Apa punya anak dara la kau ni?? Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang! Asar pun dah nak habis!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....... dan Julia tersengih keseorangan.Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! "

Moral cerita: jangan tidur di waktu senja. lagi-lagi anak dara. tak manis.

sumber : facebook

Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...