About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Monday, February 28, 2011

HEPY BEZDAY MY DEAR

letter to my bff :

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamuu...
Allah selamatkan kamu..Nur Amalina Binti Isa..
Allah selamat kan kamuu...

Hepy bezday to u..
hepy bezday to u..
hepy bezday to u .. Nur Amalina Binti Isa..
Hepy bezday to u....

tepuk tangan ramai2..............clap2... :)


**aku copipes dari fb.. hehe..


**ni kek dari aku untuk ko..gambar jelah aku bleh bagi.. haha


harini 28.2.2011 genap 22 tahun umur kau ema..
haaa ema??
bezday aku ke arini??
ehhhh pasti la tidak..
aku mude lagi dari ema yang nih..eheee..
ema ni bff aku..
nickname kami je sama..
tapi die x panggil aku ema..
die panggil aku dgn name faima..

dear, rindu gilak kat ko tau.
last jumpe taun lepas bulan 7.
itu pun setelah berape taun kite tidak ketemu..
jarak memisahkan kite kan... cewaaahhh..

masing2 da ade life masing2..
so memang susah nak berjumpe..
ko gan family dah pindah johor.
aku masih lagi kat manjung nih..
ayah ko masih berkhidmat dengan NAVY.
ayah aku plak dah jadi EX-NAVY..
aku sangat rindu kenangan2 kat skulah.
SMK PANGKALAN TLDM sentiase dalam hati babe... cewaahhh lagi sekali... HAHA

lepas ni ntah bile kan dapat lepak2 lagi.
naseb baek la ade Fb.. dapat la kite borak2 selalu.
nak col?? nak sms?? hehe..memang payah la kan..
melainkan ade hal yang memerlukan... hehe
biaselah masing2 dah sibuk..
tapi.. x col..x sms x bermakne kite lupe kan..

ehhh.. time sekulah dulu kan tiap kali bezday ko, mesti aku bagi adiah kan..
begitulah sebaliknye ble bezday aku..
sekarang dah jauh nih...memang susah la ckit..
last adiah mase form 5 la kan..
ko nak adiah kene datang manjung tau..ehee..
x tau nak taip ape dah..
jom layan gambar plak..


 **bile lagi nak lepak lumut dengan ko nih..


**bile lagi nak berHONEYMOON dengan ko macam nih.. pegi pangkor together2.. hehe


 **bile lagi nak snorkeling?? n jumpe abang guide yang ensem.. eheee...


 **bile lagi nak pakai baju sama macam nih??


 n last but not least, 
semoga ko bahagia sentiase dengan Incik Helmi Equal..
cepat2 habis blaja n blanje aku nasi minyak..




.....................................

(bace dengan nada berpuisi ye) 

On your birthday,
I wish for you the fulfillment
of all your fondest dreams.
I hope that for every candle
on your cake
you get a wonderful surprise.
I wish for you that
whatever you want most in life,
it comes to you,
just the way you imagined it,
or better.
I hope you get as much pleasure
from our friendship as I do.
I wish we were sisters,
so I could have known you
from the beginning.
I look forward to
enjoying our friendship
for many more of your birthdays.
I'm so glad you were born,
because you brighten my life
and fill it with joy.


Happy 22nd Birthday!


nota tangan : bezday aku tahun ni bulan puase.. eheee..saje nak bagitau.. 






Saturday, February 26, 2011

EX-bf

ex bf 2 ape? haaa ade ke orang nak tanye macam tu?
pastilah tidak kan..
tapi aku nak bagitau jugak kat cni..
ex-bf = bekas kekasih..
kekasih gelap ke kekasih terang?
haaaa itu yang kite kene bongkarkan.. haha
kekasih gelap tu macam mane pulak? kekasih terang plak ape?
bagi aku kekasih gelap = skandal
kekasih terang = betul2 punye kekasih la.

sekarang aku nak cite pasal orang yang penah jadi kekasih terang aku.
al-kisahnya.. kelmarin ex aku col..
katenye aku belagak sebab langsung xde khabar berite n x text die langsung.
aku juz jawab 'xnak ganggu awak'.
dan semalam pulak die text aku ajak keluar babe.
keluar berdua oke.. 

text die berbunyi begini :

die : salam. awak buat ape? malam ni keluar x?
saye : wslm. xtau lagi la. kenape?
die : jom keluar.
saye : haaa?? ramai2 ke? (sebab die ni skulmate so kot la nak ajak lepak ramai2 kan)
die : berdua jelah
saye : ishhh mane boleh.. awak kan bakal pengantin.
die : awak yang x sudi kan..
saye : bukan la macam tu.. tapi x manis kan. jaga la ati bakal wife awak tu..
die : saya dah tanye die n die bagi..
saye : xpelah awak.. saye rase x boleh.
die : terus senyapppppp..... x reply dah..

die dah nak kawen tau.
bulan 5 ni nikah.
bulan depan bertunang.
tapi kenape nak ajak aku keluar lagi?
berdua? dats mean dating kannn..
memang la lepas putus kite kawan lagi.
sebab.. memang kene kawan jugak.
x boleh lari mane sebab kite 1 sekulah dlu. reunion or ape2 event dak sekulah mesti boleh jumpe balik kan.. 
kite penah keluar berdua jugak lepas putus tapi...
itu hanya sebelum awak memutuskan untuk berkahwin..dan atas name KAWAN!

ape ek dalam fikiran awak sekarang.
tengah dalam sibuk persiapan pertunangan dan perkahwinan
masih ade mase nak ajak saye keluar.
pelik2 jelah lelaki nih.
kalau saye d tempat bakal wife awak, pasti la saye kecewa.
mane2 perempuan pun pasti kecewa bilemane sang kekasih @ bakal suami lagi beberape bulan saje mengajak perempuan laen keluar. keluar berdua oke. bukan ramai2.

dan 1 kemusykilan saye yang sehingga hari ini saye x dapat jawapan lagi..
macam mane awak boleh buat keputusan untuk berkahwin dalam mase terdekat.
awak putus dengan awek laen dalam penghujung tahun 2010.
lepas 2 purpose saye untuk couple balik. n pasti saye reject.
tetibe awal tahun ni awak bagitau saye, awak nak bertunang n kawen bulan 5 nih.
terlalu cepat rasenye hati awak berubah.
berubah dari si awek yang tinggalkan awak kerana lelaki laen.
berubah menyayangi saye semula konon2nye.
n now berubah kepada sang kekasih yang akan menjadi wife awak nanti.
semuanya berlaku dalam mase beberapa bulan. bukan tahun..
oh! Lelaki.. cepatnye hatimu berubah kan..
mudahnye kamu melafaz perkataan sayang dan cinta.
rendahnya harga cinta kamu..

ehhh... saye dah macam mengate awak ke kat cni..
bukan mengate.. nasihatttttt je.. hehe
ape2 pun, awak penah hadir dalam hidup saye.
penah jadi sebahagian dari hati saye.
penah membuatkan saye bahagia walaupun hanye sekejap dan akhirnye saye yang d lukai
saye doakan awak bahagia dengan pilihan awak sekarang.
dan sangat berharap hati awak tidak akan mudah berubah lagi selepas ini.
jagalah die dengan baek.. 
semoga awak bahagia.

...........................................................

what u give, u get back.
what goes around, comes around.
hukum karma.
dulu aku penah tinggalkan seorang lelaki yang betul2 baek.
sebabnye aku nak bebas.
akibatnye aku dapat rase balik kesakitan d tinggalkan.
padan muke aku kannn..


**Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dgn orang yg salah sebelum menemui insan yg betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yg betul, kita akan tahu bagaimana utk bersyukur dgn pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut**

**Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati**


to Mr.Right. thanks 4 everthing. thanks sudi mengubati hati yang penah terluka ini. awak dan saye ade kisah silam masing2.
harap hubungan ini d berkati dan bersatu akhirnye dengan ikatan yang sah. aminn. <3
to my ex, walaupun hati ini penah d sakiti oleh awak, tapi saye tidak penah berdendam. memaafkan memang mudah. tapi tidak mudah melupakan. anyway, kite tetap kawan kan. selamat berbahagia n selamat pengantin baru in advance. :)








Jom Breakfast.......

haiiii..
selamat pagii..
anda2 d luar sana breakfast ape pagi nih?
ade yang x makan pagi ke???
ade jugak kan yang x boleh makan pagi2.. nanti saket perut..
aku pun lebih kurang macam tu jugak..
makan pagi dalam pukul 10 boleh la..
awal2 pagi macam pukul 7,8 pagi nak makan macam x lalu jekkk.
selera x bukak lagi..

oke..d sebabkan semalam dah breakfast berat.. nasi lemak..
so arini x boleh makan nasi lemak lagi..
nanti badan berlemak2 pulak..
susah pulak nanti nak kene pegi sedut lemak.. ahakss..
nasi lemak sehengget.. 
haaa tetibe teringat cite 'cuti2 cinta' 
nasi lemak 50sen. (kate farid kamil kepada si gadis lisa surihani) 
ishhhh lucah.. eheee. :)



haaaa makan depan PC jek? dalam bilik??
ni sebab malas.
malas nak pegi pantry..
walaupun pantry kat sebelah bilik jek..
x jauh pun..
kuar pintu bilik dah boleh nampak pantry..
tapi.... tetap malas... 
malas nak bejalan... heeee.. 


dulu nasi lemak 30sen, 50sen je kan.
sekarang mane ade dah.
paling murah sehengget la.
macam yang kat atas nih..
tu pun telur cinonet cikit tu aku mintak tau.
makcik tu pun macam nak tambah 2kupang bile aku mintak telur rebus.
eeeiiii berniaga nak untung jek..
dulu2 aku beli kat makcik ni, telur rebus + sambal + ikan bilis + timun memang wajib ade..
x yah la nak mintak2.
sekarang bile dah maju, telur dengan ikan bilis goreng dah kene mintak.
ishhh ishhh..

okee.. arini aku breakfast simple jek..


air milo dengan chocolate roll. :)
kenape aku beli air milo tin??
sebab aku malas nak buat air..
semua benda aku malas kannn.. haha

nota tangan : sekarang belum makan lagi. tunggu pukul 10.. eheee..


Friday, February 25, 2011

KENAPA KORANG BANYAK MASE?? BANYAK IDEA??

dalam dunia nih..
sume orang ade mase 24 jam sehari
x lebih. dan x kurang.
semua sama jek.. ade orang yang ade mase 25 jam ke? mai bagitau rahsia jadi 25 jam tu..

 'kenapa korang banyak mase'???
aku pelikk.. musykill...
aku jejalan blog2 otai.
entry dorang update sentiase.
sehari banyak entry baru..
kenapa la korang ade banyak mase untuk update blog.
ade yang setiap 1 jam entry baru.
aku nak update 1 entry 1 hari pun macam lambat je kan.
idea pun macam kering jek.. xnak nye basah2 selalu macam korang.. 
aku terfikir..
korang x keje ke?
klu blaja, x pegi kelas ke?
sebenarnye.. sume orang ade tugas sendiri kan.
time management tu yang penting.
pandai la korang agih mase buat keje + blogwalking + update blog + chating2 + sebagainye....

selalu sampai je opis pukul 8.15..
masuk2 kompem la on PC kan..
n on9 dulu sebelum buat keje pun.. eheee..
yang wajib aku bukak tetiap pagi .. FB, Blog, Email..

lepas 2 baru mula buat keje.. sambil2 on9 jugak..
tapi nak mengadap blog.. buat entry baru.. macam x sempat jek..
nanti keje mesti x beres..
pastu munculnya keje2 bertangguh..
kalau free betul2 baru boleh nak ngadap betul2 jugak.
ahhh.. x sempat pun aku selalu sempat2 kan jugak.. 
jadi la 1 hari 1 entry je pun..

kadang2 kan.. tengah buat2 keje, drive kete, datang pulak idea2 untuk wat entry 
tapi kan.. tapi kan..
bile dah bukak blog, x ingat ape pun.
trus jadi blur.
nak taip ape pun x tau.
bile da taip panjang2, delete pulak... sebab rase macam x bez..
tu la yang aku x suke sangat.
idea suke datang pade waktu dan ketika yang tidak sesuai.
okelah nak sambung buat keje..
tajuk kat atas macam ntah pape je kan.
isi pun ntah pape.
ahhhh layan jelahhh..
*kosong*

**gambar xde kene mengena dengan entry**

nota tangan : hmmm.... *blur*






MukeBelog

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit


yang kat atas nih, aku copipes dari faceblog saje.
konon malas nak menaip.
tapi.. taip la jugak sikit kan..

ehh.. aku macam ketinggalan je kan.
orang laen dah lame join pun mukebelog nih
aku baru nak join harini
sebenarnye tau lame dah bnda nih
saje bia lame2 ckit...
usha2 dlu... ecehhhh... aku tipu la 2.. 
baru terbukak ati nak join la. 
bagus jugak ade faceblog nih.
banyak blog yang aku dapat jalan2..
dah ade xtvt baru la aku kat opis nih.
blogwalkinggg.... 
tapi yang pasti, keje mesti beres dlu ye cik ema.
yang belum join lagi faceblog nih jommmm jommmm kite kasi meriah lagi.
jom jom jom... jom heboh2 ... :)


nota tangan : harap2 bos aku x penah terterjah belog aku nih.. hehe

Thursday, February 24, 2011

berpinar mata dennnn... habib habibbbbb.....

eheeeee..
arini kan aku kat opis duk layan fb habib jewels .. n website die www.habibjewels.com
cantekkkk..
berkilauuuuu..
gerammmmm..
serius aku rase nakkk..
nakkkkkkkk habib jadi cincin tunang ke kawen keeee..
ecehhhhhh nak tunang ke? nak kawen ke?? 
lambat lg..
tp geram jugak dengan cincin2 pak habib nih..
harga die?? OMG!
boleh tahan la kan..
berbaloi2.. hehe

tapi kann.. tapi kannn..

**klik pade pic untuk tumbesaran

kenape kat perak xde showroom die?
perak kuno sangat kot.
xpun orang perak memang suke pegi jalan2 cari habib kat kl, penang n laen2.
perak pun ade mall besaq2 jugak.
mai la cni pak habib..bukak la 1 showroom..
ipoh ade JJ + Ipoh Prade.
manjung ade Tesco.
taiping ade Taiping Central..
datang la... datang la...nak showroom kat perakkkk!!
eeeeheeee...ari2 aku pegi cuci mata nt..ekekekek..
tolong la turun duet dari langit... cepatla..cepatla..eheee..
kepada Mr.Right, sile ambil perhatian ye.
saye mahu cincin pak habib untuk e-day.
ehhhhh..aku macam e-day dalam waktu terdekat jek kan..
aku berangan je 2.
lambat lagiii..
berangan x perlu duet sebab 2 aku suke sangat berangan. 
tapi kannn... nak duet turun dari langit laju2.. cepatla turunnn...

jom cuci mata tengok cincin2 d bawah... ohhh duet turun la dari langit.. hehe
mengidamkan salah satu dari cincin d bawah mencari cincin tunang ku...
haaa aku berangan lagi.. haha



awakkkk.. awakkk... nak macam kat bawah ni bolehhh??? ecehhhh..
gedikkss oke. 
haha. :)



nota tangan : cincin oh cincin. haha

Wednesday, February 23, 2011

Jom Buat Duett..

Kawan2.... jom buat duet dengan Heartbeat.my 
mule2 korang pegi kat cni heartbeat.my , korang sing up la dulu..


klik pic bawah nih.




**klik pade pic untuk tumbesaran

lepas tu..nak join HB Affiliate??? klik kat create account seperti d bawah ini.


nak create acc mesti la kene isi form kan.
isi la form seperti d bawah ini.


lepas dah settle sume, korang mesti tahu kan macam mane nak copy paste code die n letak kat blog..
x tau PM la kat Fb eyhh... ehhe
ni yang aku dapat harini. baru tadi je pun aku sign up benda nih. hehe




nota tangan : korang jangan lupe klik kat heartbeat.my aku ye n bagitau aku kat shoutbox. aku klik kat korg balik. hehe

Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...