About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Saturday, February 26, 2011

EX-bf

ex bf 2 ape? haaa ade ke orang nak tanye macam tu?
pastilah tidak kan..
tapi aku nak bagitau jugak kat cni..
ex-bf = bekas kekasih..
kekasih gelap ke kekasih terang?
haaaa itu yang kite kene bongkarkan.. haha
kekasih gelap tu macam mane pulak? kekasih terang plak ape?
bagi aku kekasih gelap = skandal
kekasih terang = betul2 punye kekasih la.

sekarang aku nak cite pasal orang yang penah jadi kekasih terang aku.
al-kisahnya.. kelmarin ex aku col..
katenye aku belagak sebab langsung xde khabar berite n x text die langsung.
aku juz jawab 'xnak ganggu awak'.
dan semalam pulak die text aku ajak keluar babe.
keluar berdua oke.. 

text die berbunyi begini :

die : salam. awak buat ape? malam ni keluar x?
saye : wslm. xtau lagi la. kenape?
die : jom keluar.
saye : haaa?? ramai2 ke? (sebab die ni skulmate so kot la nak ajak lepak ramai2 kan)
die : berdua jelah
saye : ishhh mane boleh.. awak kan bakal pengantin.
die : awak yang x sudi kan..
saye : bukan la macam tu.. tapi x manis kan. jaga la ati bakal wife awak tu..
die : saya dah tanye die n die bagi..
saye : xpelah awak.. saye rase x boleh.
die : terus senyapppppp..... x reply dah..

die dah nak kawen tau.
bulan 5 ni nikah.
bulan depan bertunang.
tapi kenape nak ajak aku keluar lagi?
berdua? dats mean dating kannn..
memang la lepas putus kite kawan lagi.
sebab.. memang kene kawan jugak.
x boleh lari mane sebab kite 1 sekulah dlu. reunion or ape2 event dak sekulah mesti boleh jumpe balik kan.. 
kite penah keluar berdua jugak lepas putus tapi...
itu hanya sebelum awak memutuskan untuk berkahwin..dan atas name KAWAN!

ape ek dalam fikiran awak sekarang.
tengah dalam sibuk persiapan pertunangan dan perkahwinan
masih ade mase nak ajak saye keluar.
pelik2 jelah lelaki nih.
kalau saye d tempat bakal wife awak, pasti la saye kecewa.
mane2 perempuan pun pasti kecewa bilemane sang kekasih @ bakal suami lagi beberape bulan saje mengajak perempuan laen keluar. keluar berdua oke. bukan ramai2.

dan 1 kemusykilan saye yang sehingga hari ini saye x dapat jawapan lagi..
macam mane awak boleh buat keputusan untuk berkahwin dalam mase terdekat.
awak putus dengan awek laen dalam penghujung tahun 2010.
lepas 2 purpose saye untuk couple balik. n pasti saye reject.
tetibe awal tahun ni awak bagitau saye, awak nak bertunang n kawen bulan 5 nih.
terlalu cepat rasenye hati awak berubah.
berubah dari si awek yang tinggalkan awak kerana lelaki laen.
berubah menyayangi saye semula konon2nye.
n now berubah kepada sang kekasih yang akan menjadi wife awak nanti.
semuanya berlaku dalam mase beberapa bulan. bukan tahun..
oh! Lelaki.. cepatnye hatimu berubah kan..
mudahnye kamu melafaz perkataan sayang dan cinta.
rendahnya harga cinta kamu..

ehhh... saye dah macam mengate awak ke kat cni..
bukan mengate.. nasihatttttt je.. hehe
ape2 pun, awak penah hadir dalam hidup saye.
penah jadi sebahagian dari hati saye.
penah membuatkan saye bahagia walaupun hanye sekejap dan akhirnye saye yang d lukai
saye doakan awak bahagia dengan pilihan awak sekarang.
dan sangat berharap hati awak tidak akan mudah berubah lagi selepas ini.
jagalah die dengan baek.. 
semoga awak bahagia.

...........................................................

what u give, u get back.
what goes around, comes around.
hukum karma.
dulu aku penah tinggalkan seorang lelaki yang betul2 baek.
sebabnye aku nak bebas.
akibatnye aku dapat rase balik kesakitan d tinggalkan.
padan muke aku kannn..


**Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dgn orang yg salah sebelum menemui insan yg betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yg betul, kita akan tahu bagaimana utk bersyukur dgn pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut**

**Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati**


to Mr.Right. thanks 4 everthing. thanks sudi mengubati hati yang penah terluka ini. awak dan saye ade kisah silam masing2.
harap hubungan ini d berkati dan bersatu akhirnye dengan ikatan yang sah. aminn. <3
to my ex, walaupun hati ini penah d sakiti oleh awak, tapi saye tidak penah berdendam. memaafkan memang mudah. tapi tidak mudah melupakan. anyway, kite tetap kawan kan. selamat berbahagia n selamat pengantin baru in advance. :)








2 comments:

Anonymous said...

moga anda jumpa laki yg terbaik utk anda...=)...

^_^eMa^_^ said...

heee.. hope so.. :)

Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...