About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Saturday, March 19, 2011

Bila Tiada Lagi Cinta

semalam..
petang yang dingin..
selepas menghidu keharuman bunga segar dan keharuman burger mcD..hahaha..
ape aku merepek dah nih..
heee.. semalam dapat mcD free n bunge segar.. gara2 launching kapal yang cancel last minit.
mcD n fresh flower yang d tempah hanya menjadi hiasan opis dan perut kami isi2 opis.. 
 HAHA

ehhh.. lari sungguh tajuk entry ni dengan mukadimah aku kan..
bila tiada lagi cinta?
maksudnye ape ye???
hmm... 
kenape ye mase bercinta, 
semuanya indah.
semuanya baek..
semuanya sayang.
tiada ape yang buruk..
kentut pun bau wangi..

tapi... bile tiada lagi cinta,
semuanya kelihatan busuk.
masing2 memburukkan masing2..
mayb x semua pasangan yang clash jadi cmni.
ade yang clash cara baek..
tapi ade jugak kan berlaku dalam dunia sekarang.
dulu die la ratu. die la raja. 
bile clash, die lebih hina dari sampah. dari segala keburukan.
kenapa sampai sanggup mengaibkan.
tak ingat ke suatu mase dulu, die penah membahagiakan anda?
walaupun sekejap cuma..
tapi, die tetap penah bertakhta d hati anda...
tetap pernah menjadi sebahagian dari hidup anda..
tidak terfikirkah??? huuuuu..

ehhh.. aku dah mule emo... 
geram la weyh..
benda ni lebih ketara d fb la..
time couple.. aduhhh kate2 manis, ayat2 pujangga, rindu sayang cinta hari2 terpampang d status..
tapi bile putus, kata2 kesat sume ade..
siap ade yang sebarkan gambar x senonoh.
sebab?? DENDAM.
dah putus sudah la.
x perlu sampai mengaibkan.
dah jadi dosa laen tu..

contoh yang terjadi kat perempuan ni.
bukan niat aku nak sebarkan pulak..
cume sebagai peringatan bersama.
peringatan untuk diri sendiri jugak.
bercinta jangan sampai maruah tergadai.
kesian dengan die nih..
dari ape yang aku tahu, budak nih nak kawen..
so ex die marah..
berdendam..
ex die sebarkan semua gambar x senonoh die kat fb.
sekali dengan gambar kahwin die.
malu kan??
bukan die sorang je malu.
husband die.. kaum keluarga..
tapi.. nasi dah jadi bubur..
aku tak nak la bercerita panjang tentang die.
kite tak tahu mane benar mane salah.
klu korang bukak fake fb nih.. 
report jelah eyh..
at least bile ramai dah report, fb tutup la akaun tu..



nota tangan : bercinta lah anda kerana ALLAH S.W.T

2 comments:

Nurazrin Azazan said...

Alahai kesihannya pmpn tuh. tu la laki nie bile kapel baik, bile clash macam hampeh ! da daat tu sudah la. nie aibkan lagi. shit !

Anna King said...

dak padang rengas.. satu sekolah ngn ex sy.. budak2 situ mg bebas sikit ^^
sy bkata dr pemerhatian sy.. sory kalu ada yg kurang senang..

Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...