About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Tuesday, March 29, 2011

Cuti yang FULL!!

semalam.. bersamaan 28.03.2011 aku cuti tanpa gaji.
ohhh kene tolak gaji laaa..
sebabnye belum confirm.
next month baru nak confirm.
bertahan jugak aku 6 bulan kat sini.
ehhh bukan nak cite pasal confirm x confirm ni la.
ak nak cite pasal semalam yang sangat penat.
cuti yang penuh dengan aktiviti.
letih tapi puas hati la.

ari sabtu gerak balik kampung ayah.
ahad balik kampung mak pulak.
malam balik manjung.
isnin pagi2 datingggg..heeee...

kami memang plan nak cuti sesama semalam.
sebab banyak benda nak d settlekan.
kuar seawal jam 8.30 pagi.
memula cari tempat nak breakfast.
pusing punye pusing..
last2 kembali ke sitiawan.
sebab tempat yang kami admire sangat nak breakfast tu sangat la full.
xde seat dahh pun..
nak menunggu sangat la x rajin kann.

dalam pukul 9 lebih pegi Tabung Haji. 
masukkan duet mak. al maklum la balik kampung mak dapat la duet sawitnye..heee..
ak berjaya la paw barang sehelai dua baju. hehe
n paling bez mak nak sponsor baiki kete ak yang semakin hari semakin nyaring jeritannye..
mereka2 kate, timing belt problem. ak pun x tahu la.. huuu..

settle kat tabung haji, gerak pegi Maybank pulak.
masih dengan urusan ak.
urusan Mr. Right kemudian ye.
kesian dieeee..
penat menunggu..

lepas tu, gerak pegi JPJ pulak.
Mr.Right nak renew roadtax.
kat sini terbang la RM.... heee..

oke urusan kami settle.
Mr.Right ajak pegi taiping.
rupe-rupenye die merencana untuk bawak ak pegi umah kakak die.
senyap2 je ye..
tapi.. x jadi pun atas sebab2 tertentuu..
**ak x penah jumpe/kenal kakak die.. segan**

dah x jadi pegi taiping.
kami da xtau nak ke mane...
nak pegi lunch. tapi macam kenyang lagi.
so... ke BigCinema la kami..


kami tengok movie SUCKER PUNCH.
cerite die biase2 je kot.
x delah bez sangat.

dalam pukul 2 lebih, kami bertekak pasal nak lunch kat mane.
ak nak pegi Sunlight Cafe sebab tetibe rase nak makan chicken chop.
tapi die x nak.
Mr. Right memang x suke masuk cafe2 @ kopitiam nih.
die ade alasan die sendiri kenapa die x kan makan d situ..
ak pun terpaksa la mengalah.
makan kat kfc. 
d sebabkan ak da mengalah, Mr Right la kene blanje makan..
kesiann die.. 1 hari keluar, duet die pun keluar. heee...

time tengah sedap2 makan, adek ak anta mesej..
'angah, nanti belikan mak laksa. mak teringin. cari la kat mane2. cari sampai lebam'.
hahhahaa.. ak gelak dlu la bace mesej 2.. cari sampai lebam okee.. :)

destinasi seterusnye pasti la cari laksa untuk mak.
dah jumpe laksa nye, nak pegi mandikan kete pulak.
aduhh.. berderet2 la pulak kereta yang ade kat car wash tuu..
so.. cari car wash laen.. 
banyak jugak kereta.. **kami dah malas nak menuggu**
dah x tau nak ke mane, pegi la sitiawan balik.
kat situ memang xde kete la.
kami sahaja la.. x yah nak tunggu2.
tapi... hasil x bp nak puas hati la pulak..
hmm.. dah rezki bangla 2 kan.. redha jelah.


bosan menunggu.. ** baru teringat nak amek gambar.. ahh ruginyee.. seharian keluar lupe nak amek gambar **



Mr.Right... luv u so much. ** identiti terpakse d rahsiakan. hehe

2 comments:

KoPiahJo said...

Salam.hehe Ade Jugak org Sitiawan kt Sini :P...hehe

^_^eMa^_^ said...

wslm..
ehe... kopiahJo org ctawan jugak ke??

Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...