About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Monday, April 25, 2011

Apa itu VCO??



VCO itu apa ??


Apa itu VCO? VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

VCO ada 2 jenis. Ada yang liquid dan ada yang softgel. 
Yang saya utarakan ini ialah VCO soft gel.



VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Kalau VCO yang liquid tu memang tak ramai yang sanggup beli sebab tak tahan dengan bau dan rasa dia. Kalau soft gel ni memang takde bau ape2 pon :) Telan dan ngap ngap je terus! :)


KEBAIKAN VCO
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Kesuburan
  • Mengurangkan up to 70%
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang
  • Mengurangkan tidur berdengkur

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil

Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia  bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.


Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO

Lelaki boleh makan jugak ke?

Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment :)

Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni? 

Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan :)

VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?

Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.

Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?

Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1  :)
Makan dan Sapu di muka

- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

-Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa  :) Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan. 

Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?

Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh :) 

Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?

Tak :) If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok! 

Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni? 
Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends :)
Halal ke VCO ni?

VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

More info about VCO/ Catalyst boleh lihat di sini :

http://catalyst2u.net/

Macam mana nak order?

 SILA EMAILKAN KEPADA SAYA
emafaima_VCO@yahoo.com

Sila hantarkan maklumat penuh anda ke email ema  untuk membuat pesanan.

Nama :
Alamat :
No Hp :
Nama Item :
Jumlah Item :

Pembayaran Melalui? 

Pembayaran boleh di buat selepas ema reply email anda. 
Pembayaran boleh dibuat melalui bank in/ trasfer duit ke Maybank/ Cimb ONLY.
Emailkan bukti pembayaran anda 

Untuk yang membayar menggunakan ONLINE BANKING (Maybank2u / Cimbclicks) :-
Please choose payment notification by email and insert my email - nurfahimah1489@gmail.com
And your bank will send us email notification. 

Untuk yang membayar menggunakan cash deposit/atm transfer :-
Please snap a picture of receipt / scan receipt and attach to email. Choose to reply our email, DO NOT compose new email to avoid confusing.

PERINGATAN !!

PEMBAYARAN YANG TIADA BUKTI PEMBAYARAN,TIDAK AKAN DILAYAN  

VCO ni pre-order ok. Sapa cepat buat bayaran, barang dia akan dapat dulu dan akan dipost dulu

testimonial darii pengguna VCO boleh tengok d sini - http://www.facebook.com/album.php?id=118538314847802&aid=45465

1 comment:

akutetapaku.com said...

singgah bc n3 d sini...

singgah2 la disini

http://akutetapaku85.blogspot.com/

Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...