About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Monday, December 31, 2012

TREENEA - VCO ANTIOXIDANT


JOM LIKE PAGE INI



Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkandari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu ?

Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalurkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Membantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit



Friday, December 28, 2012

VCO Antioxidant


Minyak Kelapa Dara (VCO) 


Minyak Kelapa Dara (VCO) adalah minyak yang terbaik. Tidak seperti minyak lain yang hanya mempunyai faedah pemakanan, VCO dapat memberi manfaat penyembuhan antiviral, antibakteria dan antikulat. Ini adalah disebabkan oleh asid laurik yang sama terdapat dalam kolostrum susu ibu,.

Di samping itu, rantaian sederhana yang unik VCO (saiz molekul) membolehkan ia menyerap ke dalam kulit dengan cepat dan menembusi jauh ke tahap selular untuk pembaikan dan peremajaan lebih berkesan. Ia sangat kaya dengan antioksidan Vitamin E semulajadi yang terbaik untuk memerangi radikal bebas yang menyebabkan penuaan pra-matang. Ia juga bertindak sebagai 'pengawal' yang baik untuk kulit - membuang minyak sebum yang berlebihan atau isyarat untuk menghasilkan lebih banyak dan melembapkan apabila kulit kering. Oleh itu, anda tidak akan menghadapi keadaan kering pada kulit dan berminyak.  VCO antioxidant juga membantu untuk detox kotoran dan bahan kimia dalam liang.

Dan kerana sifat semulajadinya antibakteria dan antikulat, VCO digunakan untuk kulit yang boleh memberi perlindungan terhadap bakteria berbahaya dan kulat.  sihat, kulit muda dan berseri.

Ayuh Sihat dan Berseri bersama TREENEA.




psstt.... 100 pembeli dan agen terawal yang mendaftar akan menerima 'free gift' dari pihak kami :))

THE ALTERNATIVE WAYS TO YOUR WELLNESS

Nur Fahimah Binti Ahmad (Ema)
Nur Adibah Binti Ahmad (Diba)
0175213121 (Ema - Universiti Malaya, KL)
0132116780 (Diba - Manjung, Perak)
OR visit our blog: http://emadcni.blogspot.com

Thursday, December 27, 2012

Countdown !!!

Let's Countdown the day!!

4 days to go..

TREENEA



Ema Shoppe 
017-5213121

*untuk pendaftaran agen boleh terus sms/whatsapp ema ye. 

Monday, December 24, 2012

DAFTAR PERNIAGAAN

Assalammualaikummmmm................ :)

Harini datang bekeje seperti bekeje di hari Sabtu.. sebabnyaaaa opis yang sangat lengang, kosongg je rase.. Staff ramai yang bercuti.. Bos pun cuti.. So pagi td sebaik sampai opis n clearkan keje ape yang patut, terus ke KL Sentral. Nak pegi SSM. Dah lame bertangguh nak g daftar bisnes nihh.. Arini di rajinkan la jugak pegi. N sangat bez sebab x ramai org. x sampai 30 min siap semuanyaaa.. SETTLE pendaftaran perniagaan. 

EMA SHOPPE ENTERPRISE. Seronok pulak bile dah ade company konon2 nihhh.. hehe

Settle daftar ni, rase mcm nk wat account atas name Ema Shoppe pulak.. Pegi CIMB n sangat bez jugak bile tengok CIMB kosong. xde orang beb.. untung laa sape wat urusan arini.. laju jeeee siap.. Tapi di sebabkan sy x de cop yang ade tulis no pendaftaran company, so kene la pegi wat cop dlu. Borang untuk bukak acc sume dah isi. Tunggu die call untuk datang collect buku cheque n bawak cop companyy..

Yeayyyyyyy.. Semangat nak menunggu 1 Januari 2013.. 

** Final exam stat 3 Januari.. huwaaaa.. x study lg :(


Wednesday, December 12, 2012

TREENEA OH TREENEA OH VCO

Treenea? 
Ape itu Treenea.  Treenea adalah sebuah syarikat yang akan mengeluarkan produk kesihatan dan kecantikan. Ayuh cantik dah sihat bersama-sama. 

Treenea akan mula di pasarkan mulai 01 Januari 2013. Jom sama-sama kite tunggu. Menghitung hariiiii....


Berminat untuk jana income 4-5 angka seminggu/sebulan? Open for AGENT dengan modal RM150 sahaja. SMS/Whatsapp Ema untuk maklumat lanjut 0175213121. Produk launch 1 January 2013. Ayuh jadi orang yang terawal. Rebut la peluang ini. 


Sharing is Caring ♥

Hubungi Ema
0175213121
(SMS/Whatsapp)


Jangan lupe LIKE page TREENEA

Tuesday, December 11, 2012

Felinna Inchloss mempunyai bacaan Al-Quran 30juzuk??

Assalamualaikum uolss
Pasti ramai yang masih confuse tentang kebenaran lotion felinna inchloss mempunyai bacaan Al-Quran 30 Juzuk atau hanya khabar angin.  Memetik daripada status page Felinna :

Semua bahan yg digunakan dalam lotion dari sumber alam, halal, sel­amat, even RO water pon dari 30juz al quran yg mungkin membuatkan lotion lebih berkesan. :) 

So mohon sahabat2 yang menggunakan Felinna Inchloss untuk tidak melangkah botol tersebut. Semua pasti tahu kan bagaimana untuk meletakkan barangan atau ape saja yang mempunyai bacaan Al-Quran.. 






Selamat BerINCHLOSS & Selamat BERAMAL :) 

Nour Ain Beauty Care

Salam Selasa uolsss
Pagi yang indahh.. lagi indah klu dapat bercuti arini kann.. untungla mereka di Selangor.. Selamat bercuti kepada yang bercuti.. Duduk Selangor tapi keje kat KL jangan mengada nak cuti yeee.. Selamat bekerja kepada yang bekerja seperti saya.. huwaaaaa :( 

Pagi yang indah ni Ema nak share testimonial produk yang Ema baru pakai sebulan. sebulan ye uolsss.. Muke ni agak teruk jerawatnye sejak setahun lebih berada di KL. sadisss tau.. macam2 produk dah cuba. tapi x oke jugakk.. sehingga la diperkenalkan oleh Kak Dila (kawan ePJJ uitm) dengan produk Nour Ain Beauty Care. mula2 memang dah give up. tapi di cuba kan jugak la.. xkan nak biar kan muke cmnih kann.. nanti nak kawen maluuuu... **opssss.. HAHA

Taraaaa... inilah saya SEBELUM dan SELEPAS menggunakan Nour Ain Beauty Care :)


Gambar SEBELUM adalah gambar semasa menghadiri majlis perkahwinan kawan. sangat teruk. malu nak bergambar. gambar2 semasa majlis pun ema x upload langsung sebab malu sangat.. kawan2 tag pun ema x approve. :( 

Gambar SELEPAS adalah gambar ema sekarang. baru je amek tadi. gambar non edit tauu.. parut ade lg sikit2 tapi x jelas sangat. jerawat non adooo dahh.. i loikeee.. :)) 

Kalau uolsss berminat, uolss boleh contact Kak Dila / Miza. Dua2 adalah kawan uitm ema.. Thanks korang..

Monday, December 10, 2012

Againnn.. Testimonial Pengguna Felinna Inchloss


Ayuhhh.. biarkan gambar berbicara..

Hubungi EMA 0175213121 (SMS/Whatsapp)
COD area Universiti Malaya, Pantai Dalam

Ema kenal Felinna Inchloss ni dari Farah (adik kepada classmate). Ema jadi pelanggan Farah. beli dengan harga biasa RM75. Setelah menjadi pengguna Felinna Inchloss dan merasai sendiri keberkesannya, saya mengambil keputusan untuk menjadi DEALER kawasan Pantai Dalam. 

Inilah Farah. gambar inilah yang menarik diriku untuk mencuba Felinna Inchloss. Gambar 'Hot Mama' itu di ambil semasa majlis perkahwinan Izat (abg beliau yang juga classmate saya). Saya sendiri terkejut semasa berjumpe dengan Farah di majlis ini. Sangat berbeza. N now beliau dah dapat berat ideal yang di idamkan. :) anda bila lagi??? 


 Pengasas Felinna Inchloss iaitu Puan Felinna :)







♥ Testimonial dari diri sendiri ♥


♥ Testimonial dari diri sendiri ♥


Dengan hanya sapuan lotion saya dapat slim semulaaa.. tetap meneruskan sapuan lotion untuk lebih slim menyelimmm.. ehehe :)





Ada yang mengatakan saya tarik gambar SEBELUM supaya kelihatan sedikit 'melebar'. Ternyata anda-anda adalah SALAH. 

Dalam berbisnes, saya tidak menipu. Saya sendiri merasai keberkesanan produk sebelum mendaftar sebagai DEALER. Ape saje produk yang akan/telah dijual, saya pasti menjadi pelanggan/penggunanya terlebih dahulu. 

Sila berfikiran +ve kawankawan :)

Dibawah adalah gambar asal sebelum di 'crop'





Terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada Ema.
Teruskan menyapu lotion Felinna Inchloss untuk mengurangkan inch badan anda. 
Selamat ber'InchLOSS' 

Hubungi Ema untuk oder/pertanyaan lanjut
0175213121
(SMS/Whatsapp)

TESTIMONI DARI PENGGUNA FELINNA INCHLOSS! BERKESAN!!

BIAR GAMBAR BERBICARA :)

SAYA YAKIN KEBERKESANAN FELINNA INCHLOSS KERANA SAYA ADALAH PENGGUNANYA SEBELUM MENJADI DEALER

HUBUNGI EMA : 0175213121 (SMS/WHATSAPP)












HUBUNGI EMA : 0175213121 (SMS/WHATSAPP)



CARA DAN TIPS SAPUAN FELINNA INCHLOSS


CARA DAN TIPS SAPUAN FELINNA INCHLOSS:




1) Selepas mandi pakai / sapu ke seluruh badan (jangan terlalu banyak dan sesuaikan/picit lotion dalam kuantiti yang sesuai). 

- Boleh disapu ke semua tempat bermasalah contohnya di peha, betis, peru
t, celah kaki, JIKA ingin sapu di muka dan bawah dagu pastikan DALAM KUANTITI ATAU SAPUAN yang NIPIS SAHAJA.

2) Setiap kali/ 30 MINIT lepas makan, terus sapu inchloss di perut, ikut arah lawan jam,sapu agak-agak 5 minit sebab nak bagi lemak yg uoll makan tu lagi cepat terbakar.

3) Rajinkan diri berjalan atau paling mudah pergi window shopping. Kalau nak exercise lagi bagus :) Keluarkan peluh.PASTIKAN Banyak minum air ATAU CUKUP 3 LITER air kosong sehari.

4) Selepas mandi (malam)sapu lagi seluruh badan, then malam nak tido sapu kat perut, supaya masa tidur dia bakar lemak so bangun awal pagi mudah membuang/ lawas.

5) Selamat bagi ibu menyusu, mengandung dan kanak-kanak atas 6 tahun tapi jangan SAPU MACAM KITA UNTUK KURUS, bole guna jd macam VICKS letak kat dada atau kat ibu bapa yg lenguh2 badan atau sakit urat. Cubalah!

*KALAU TAK NAMPAK PERUBAHAN ANDA BOLEH CUBA UKUR SAPU DAN UKUR* DAN NAMPAK PERUBAHANNYA DALAM ANGKA*

- kalau boleh jika sapu di muka jangan mix dengan produk lain seperti krim malam, dan lain2- tq dearies

SUMBER : FELINNA











Hubungi Ema 0175213121 (SMS/Whatsapp)

Something BIG is coming this 2013! 

In sha Allah :)


TREENEA 



Coming Soon January 2013

Ema 0175213121 (SMS/Whatsapp)

FELINNA INCHLOSS







HARGA JUALAN :

RM75 SEMENANJUNG

RM80 SABAH/SARAWAK

180ML/BOTOL

POSTAGE PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA

KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

Risau dengan pengambilan supplement penurunan berat badan yang memudaratkan?

Malas untuk berdiet keterlaluan?

Krim pelangsingan badan sebelum ini berbau serai, halia atau sangat panas??

MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!!
INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..

BAU WANGI , TAK PEDIHKAN MATA :)

MEMILIKI sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..

MAMPU membakar lemak2 berlebihan serta 

MENGHAPUSKAN selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. 

Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!!

HARGA:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL

Hubungi Ema 0175213121 (SMS/Whatsapp)

credit to eazywellness.com

Monday, November 26, 2012

MY BFF

Hai .. haiii. .haiiii...
panas hati x habis lg sejak pagi tadi..
bace post lame2 dlm blog nih..
terbaca tentang entri yang ni 


n secara tiba2 jadi rinduuuuu kat ko la kawan
ak tau ko ade kat KL skrg..
tp mcm x berkesempatan pulak nk berjumpa..
arini aku nk gerak ke sg.besar utk wedding kawan opis.

Emaaaa....
ko sedang menghitung hari utk bergelar isteri
sedih pulak aku tetibeee.. sob sobbb..
lepas ni ko akan ke fasa yang lain. 
fasa di mana ko menggalas tanggungjawab sebagai seorang isteri
okeh dah xmo sedih2..
jom review psl BIG DAY yang akan datangg..



HER BIG DAY 15 DECEMBER 2012 :))

Thursday, November 8, 2012

Pre Wedding

Lokasi : Sg. Besar.
Pengantin : Ayu + Faiz 
Jurugambar x bertauliah : Ema Faima Ahmad 
Kak Ayu adalah rakan sepejabat saya :)

Jom layan gambar jelah yeee.... checkitoutttt... 
















Blind Jogathon FBA 2012

Hai uollsss... Lamenye blog ni x di kemaskini.. berhabukhabuk dah kot.. Harini terasa nak update di kala hati yang panass.. panas sepanasss air panas.. haha.. ape daa den merepek nihhh... Last Saturday, Fakulti ade event Blind Jogathon.. lari 1 UM.. first time tauuu pusing 1 UM berjalan + berjoging.. sebelum ni pusing nek kete pun rase jauhh sangat.. mengahhh.. semputt.. pancittt sume ade laaa.. rase nk give up pun ade.. tp d teruskan jugakk sbb tercabar dengan larian kak sarimah dan husbandnya dah dah berumur lebih 50 tahun.. tp mereka masih mampu meneruskan larian.. so y not kite yg muda ni nk stop tengah jalan kann.. x boleh jadi la kann.. teruskan teruskn... dan teruskannnn... and... kami MENANG.. 2nd place kategori staf.. Oh YESSSSS!!!!.. jom layan gambar laaa...



 Sebelum berlari amek gambar dlu.. muke masih suci di pagi hari.. 
saya. dekan. yasmin. prof ainin. dr. suria


 me with yasmin **konon2 kembar. haha

Partner larian saya. Nora di'blind' kan sementara :)

Giliran saya pulak di 'blind' kan..

 
dannnn.. inilah pasangan suami isteri yang telah berusia 50 lebih yang dapat menghabiskan larian dengan jayanya.. mereka menang tempat ke 3 kategori staf Fakulti.

 saya dan nora menang tempat ke 2 kategori staf Fakulti. yeayyy!!

siapa JUARA????? 
haaaa... kami sebenarnye saje bg peluang kepada JUARA ini. bagi can la kat budak2 kann... walaupun sebenarnye kami la juara.. hahah

ini lah JUARA nyee... *anak Dr. Ervina bersama Dekan.


Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...