About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Wednesday, January 9, 2013

TREENEA'S AGENTS

Update terkini senarai agen d bawah Ema Shoppe.

Anda boleh dapatkan VCOA secara COD daripada agen2 berdaftar Treenea.

KL
1) Ct Fath (Fatihah) - Agen Sentul - 0125676466 
2) Salt Lozada (Noraerna) - Agen Pantai Dalam - 0182823077
3) Biela Nabila (Nabila) - Agen PPUM - 0136923992

Perak
1) Kakak Dayang (Dayang) - Agen Taman Manjung Point - 0164116153
2) Ngku Zeeha (Kak Zeeha) - Agen Seri Manjung - 0134415622
3) NaNad Chuu (Nadhirah) - Agen Sitiawan - 0175502421

Selangor
1) Nazatul Shima (Shima) - Agen Bandar Baru Bangi - 0125467735
2) Ayu Hudayu (Ayu) - Agen Shah Alam - 0123417145

Johor
1) Ema Equal (Amalina) - Agen Johor Bahru - 0197717464

**Senarai agen akan di update dari semasa ke semasa. Anda boleh dapatkan VCOA daripada mereka. ♥



TREEENA INFO: SIAPA RASA DIA LELAKI,TAKE NOTE!

TREEENA INFO: SIAPA RASA DIA LELAKI,TAKE NOTE!

VITAMIN E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. 

Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 

Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan
VITAMIN E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.


EMA 0175213121
DIBA 0132116780

MINYAK KELAPA DARA (VIRGIN COCONUT OIL)


Minyak Kelapa Dara
Khasiat dan Manfaat yang mesti diketahui!!!

Minyak kelapa dara memiliki banyak manfaat kesihatan seperti untuk rawatan rambut, rawatan kulit, mengawal kolesterol, menurunkan berat badan, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, pencernaan dan metabolisma, mencegah masalah buah pinggang, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis atau diabetes, HIV dan kanser, Penjagaan gigi dan kekuatan tulang.

Manfaat Minyak kelapa dara dikaitkan dengan kewujudan asid laurik, asid capric dan asid caprylic, dan ia memiliki sifatsifat seperti antimikrob, antioksidan, antikulat, antibakteria.

Bagaimana Asid laurik berfungsi didalam tubuh kita?

Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan untuk membantu mencegah virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan termasuk HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia. hasilnya Minyak kelapa dara memberikan berbagai manfaat untuk kesihatan, walaupun fungsinya secara tepat tidak diketahui, ia telah banyak digunakan dalam Ayurveda, kaedah perubatan tradisional India.

Minyak kelapa dara terdiri daripada sembilan puluh peratus lemak tepu.
Asid Lemak tepu: Kebanyakan dari lemak tepu adalah Medium Chain Trigliserida (MCT). Asid laurik merupakan kandungan utama dimana ianya adalah empat puluh peratus, diikuti oleh Asid kaprat, asid kaprilat, dan miristat asid palmitat. Asid Lemak poli tak tepu: Asid Linoleic. Asid Lemak tak tepu tunggal: Asid oleik. Beberapa terbitan asid lemak seperti Betaines, Ethanolamide, Ethoxylates, Fatty Ester, Fatty Polysorbates, haiwan dan polyol Ester. Lemak klorida, Fatty Fatty Alkohol sulfat dan Alkohol Eter sulfat, yang semuanya adalah turunan dari Fatty Alkohol. Vitamin- E dan vitamin K dan mineral seperti zat Besi.

Kelebihan dan Khasiat MINYAK KELAPA DARA :

  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Merangsang metabolisme
  • Menyokong fungsi tiroid
  • Membantu anda menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal
  • Membunuh Virus, bakteria, kulat dan protozoa
  • Memiliki sifat antioksidan semulajadi
  • Tidak membebankan organ pankrease
  • Lemak tepu rantai sederhana. (MCFA – mudah dihadham)  
  • Menghasilkan tenaga segera dengan cepat. 
  • Sel jadi cekap dan efisien
  • Bertindak menghalang pembentukan radikal bebas
  • Diproses secara organik. Tidak terhasil trans fatty asid beracun yang merosakkan sistem tubuh
  • Tiada LDL kolesterol
  • Mengandungi antara 45 – 55 % lauric asid
  • Bersifat antivirus, antibakteria, antifungus, anti protozoa.
  • Pada kulit, bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara.
  • Bertindak sebagai anti kanser dan anti histamine (mengelakkan alahan)
  • Meningkatkan metabolisma. (Sel punya lebih tenaga, menjadikan ia lebih cekap dan efisien)
  • Meningkatkan daya tahan (endurance)
  • Memperbaiki pencernaan. (tidak akan cepat lapar, tidak perlu makan banyak dan berat badan terkawal secara semula jadi.
  • Mempermudah pencernaan mineral dan vitamin (baik untuk warga tua)
MASALAH RESDUNG DAN TIROID 
  • Masalah Resdung - Minyak kelapa dara adalah pembasmi kuman semulajadi. Dalam tahun 1966, seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan telah menemui sifat anti virus dan anti bakteria sejenis lemak tepu aktif yang menjadi bahan penting Minyak kelapa dara. Sejak dari itu lemak tepu aktif ini telah dikenalpasti bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. Sifat pembasmi kuman ini telah menjadikan Minyak kelapa dara satu bahan berkesan untuk menentang penyakit disebabkan oleh kuman seperti resdung.
  • Masalah Tiroid - Minyak kelapa boleh membantu mereka yang mengalami penyakit tiroid. Tidak kira samada ia mengidap hipertiroidisme atau hipotiroidisme.
  • Dalam kedua-dua kes minyak kelapa dapat memberi bermanfaat untuk masalah tiroid.
UNTUK ORDER, HUBUNGI EMA 0175213121 (SMS/WHATSAPP)

Saturday, January 5, 2013

Wedding my BFF - Amalina

Setelah sekian lamaaaa... harini terase nak bercerita tentang wedding sahabat sekolah.  Aku adalah pengapitnye dan dayangnyee.. Sedih dalam gembira sebenarnye bila sahabat baik nak kawen nihh.. sedih sbb die akan jadi milik orang dan kite susah dah nak berjoli2 berjimba2 bersama2. Now my bff dah pregnant dan menunggu hari untuk melahirkan.

Moh layan gambar sekitar majlis perkahwinan Amalina & Hilmi

Malam pernikahah beliau :) 





Majlis Persandingan 


Ni gambar sebaik Ema selesai mekap. Alhamdulillah untuk wedding Ema ni semua dapat hadir.  


aku sebagai pengapitttt :) macam ketua dayang gituu. kahkah 







Bersama pengantin :) 

Sebelah petangnye kami photoshoot outdoor di atas kapal. Walaupun pada awalnye seperti kami si dayang2 tak dapat ikut.  Masing2 sudah penat dan ade hal lain. Tapi setelah di pujuk oleh pengantin dan kerana kasih sayang yg tinggi gituwwww kami bersabar la menunggu pengantin selesai melayan semua tetamu dan bergerak ke kapal. 




Classmate Mawar :) 




Lepas ni kite layan wedding Aqilah pulakkkkk.. 


Jumpa lagiiiiiiii.. byeeeeee :) 






Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...