About Me

My photo
Ema Faima Ahmad 24 Tahun Kakitangan UM + Pelajar UITM + Dealer Felinna Inchloss (Universiti Malaya,KL atau Manjung,Perak) Dealer Treenea (Universiti Malaya - Ema) (Manjung,Perak - Diba) Lain2 Produk Aurawhite, Maixara, Belvya,dan lain2. 0175213121-Ema 0132116780-Diba (SMS/Whatsapp)

Followers

Wednesday, December 4, 2013

KARMA

Ustaz Azhar Kata : kalau kita tak suka seseorang yang suka pada kita, terus terang sahaja. Jangan buat orang menanti. Jangan cuba-cuba nak uji sampai dia terbukti benar-benar suka kita. Jangan sampai libatkan kedua-dua keluarga. Jika pasti tidak suka, katakan saja tidak suka. Jika suka, katakan suka. Sebab kita tidak tahu mungkin Allah akan membalas kembali perbuatan kita membuat orang ternanti-nanti. Buat orang menanti dengan harapan palsu adalah berdosa. Bila orang terluka, kitalah yang menzalimi orang. Doa orang yang dizalimi akan dimakbul Tuhan. Jangan sampai Allah pula uji kita dengan seberat-berat ujian. Jangan sampai Allah makbulkan doa orang yang dizalimi kita. Jangan sampai Allah buat kita pula yang ternanti-nanti seseorang yang kita nak. Belajarlah dengan tegas berkata, "Ya" atau "Tidak". Istikharahlah juga sebelum memberi jawapan...シ 

Ayat ini mengingatkan aku pada seseorang. my ex-bf. Kami bercinta tak lama. konon2 saje nak try try. tgh single mingle time 2 so bile org ajak couple, sapu je. idak ler pikior panjang. bengong bengong jugak time 2. bodoh betul kalau di ingtkan balik. tapi.. walaupun macam nak saje2 try test, kami macam serius jugak la. yg lagi menunjukkan keseriusan beliau ialah beliau ajak jumpe parents n nak set kawen oittt.. nak nikahh katenyee. giloss.. time 2 umo br nk cecah 20 tahun.. belajar pun baru abih. keroje pun idak lagi. tapi si lelaki tersebut dah bekeje tetap laa.. kekadang terpikir jugak kalau la aku terimee.. kalau la aku setuju kawen gn die time tuu.. tapi Allah lebih mengetahui ape yg terbaik utk kite kann.. Alhamdulillah sedikit2 belangnye terungkaii.. Bayangkan setelah 2 bulan couple, die mula menjauhkan diri. konon bz benauu. jauh dan makin jauhh.. dan tetibe pada suatu petang, si lelaki text yang membawa maksud hendakkah perpisahan. Alasan? alasan paling bodoh pernah aku dgr dari si lelaki. atau dengan kate lain die pun bodoh jugak kot. aku malas nak cerita panjang lebaq pasal alasan die tu. dan semestinye time tu hatiku luluh jatuh x tersambut lagi. ecehhhh.. mcm sadis sangatt kann. hihi. tapi serius sedih gile jugakk la time tuu.. seb bek x jadi gile je.. ate aku dah mule nak serius kot dgn die. beriyee nak jumpe parents bagai. 

Bile dah putus dgn alasan yg langsung x berakal itu, mule la terdetik kate2 yg kurang enak di sudut paling hujung hati ini.. 

.... xpe, arini kau buat aku, ko tunggu la balasan Allah..

.... xpe, ko mainkan perasan aku, ko kene ingt yg ko 2 ade adik2 perempuan...

.... kalau ko x pernah rase sakit hati kene main perasaan, adik2 ko pasti akan merasanyaa...

.... kalau adik2 ko x rase sakit ati ditinggalkan, anak2 ko pasti akan merasanya...

yeahhhh dat is we call HUKUM KARMA. 

bukan niat aku nak mendoakan orang yang buruk2. cume biaselah kite manusia biase. sakit hati dipermainkan sangat tidak terjangkau kesakitannye. sadis sadis. 

barubaru ni, aku terlihat fb adik die. sepertinya baru putus tunang. terkelu aku dibuatnya. sedih jugak kalau meletakkan diriku di tempatnya. 

hmm.. semoga awak tabah menghadapi dugaan ini. setiap yang berlaku pasti ada hikmahNya. Die bukan yang terbaik untuk awak. 

sekiann coretan harini. 

Ema



No comments:

Klik la. Comel ! Jom Oder !

Klik La Tabung Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...